utorok 19. októbra 2010

Aj učiteľ si môže splniť svoj sen

Tento článok nevznikol ani tak z mojej iniciatívy, ale skôr ako nutnosť splniť jedno zo zadaní z predmetu Spoločenské aspekty digitálnych technológií v rámci projektu „DVUI“. Blogy navštevujem pomerne často. Hlavne kvôli získaniu rád pri riešení problémov, s ktorými sa ako správca počítačových sietí stretávam dennodenne. Nikdy mi však nenapadlo, že by som aj mohol niečím prispieť.
Pred necelými troma mesiacmi sa mi podarilo splniť jeden z mojich tajných snov. Ako každý muž aj ja som mal svoje vysnívané auto, ale ako všetci učitelia vieme, z naším platom to nie je veľmi ružové. No podarilo sa. V júni som si mohol odviesť z predajne nový Seat Leon 1,4 TSI.

Dlho som rozmýšľal aký motor by mal obsahovať, nakoniec som sa rozhodol pre nový typ motora TSI. Mojím kritériom bola hlavne úspora, ale aj dynamická jazda, čo veľmi nejde dohromady. Dieselový motor som musel vylúčiť hneď na začiatku, keďže chodím často aj na krátke vzdialenosti a v zimných mesiacoch by to pre tento druh motora neboli veľmi príjemné jazdy. Benzínový prepĺňaný štvorvalec 1,4 TSI (92 kW/125 k) s priamym vstrekovaním benzínu, bol napokon najvýhodnejším riešením. Moderný agregát vyniká pružnosťou, uhladenosťou a pri rozumnom štýle jazdy aj nízkou spotrebou paliva.

O príťažlivosti exteriéru tohto španielskeho auta svedčia aj dobré predajné čísla a mnohé ocenenia za dizajn. Kompletné informácie vrátane testu a recenzie nájdete aj na stránke:
Farieb síce nebolo veľmi na výber, nakoniec som sa rozhodol pre čiernu metalízu. Je mi jasné, že údržba tejto farby je mimoriadne náročná, ale výsledok stojí zato.

Po troch mesiacoch užívania a najazdení už skoro 10 000 km môžem povedať, že auto ma v ničom nesklamalo a jazda v ňom je neskutočný relax, nielen pre mňa, ale aj pre moju malú rodinku.

16 komentárov:

  1. Naozaj je to veľmi šikovné a pohodlné auto. Také malé žihadlo.
    Ja budem ďalej snívať.

    Juraj Luščák

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No aj sa pripájam. Hlavne ten motor TSI je dobrý, aj ja ho mám ale na imňno aute.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratulujem, veľmi dobrý výber auta. Ak by som ja nemal "ešte len" 6 ročné auto, tiež by som rozmýšlal o motore TSI. Čítal som o ňom viac recenzií a tie boli pozitívne. Inak najazdené kilometre ma prekvapili, ja ročne najazdím 12.000 km a to jazdím dennodenne do práce (40 km). Ale v takom auto by to bolo určite skvelé ... Jozef Varga

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čau Jaro- ja sa hlavne teším, že sa takto pohodlne môžem voziť na školenia DVUI.- Fakt pohodlne autíčko. Som spokojná s tvojím výberom:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Osobne sa o autá vôbec nezaujímam, ale keď mi nejaké takto ospievajú, hneď by som sa preň rozhodla ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. veľmi pekne vyzerajúci blog a ešte aj zaujímavý príspevok Dobrý výber auta Gratulujem k splnenému snu

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj. Som presvedčený že raz si sen splním aj ja. A prečo, lebo vyhrám v športke...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj. Mne sa splnil sen len sčasti. Celý sa mi splni vtedy, keď si urobim vodičák a budem môcť na tomto aute jazdiť aj ja. Budem môcť?...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zdravas Jaro!
    Mne sa tiež splnil. Pred dvoma mesiacmi som si kúpil malé približovadlo Renault Twingo.
    Veľa šťastných kilometrov!

    Jozef Kurek

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Aj mne sa splnil sen na jar a zažil som potopu, ktorá nám skoro odplavila sen. Takže z toho plynie, že sny sa môžu aj rozplývať. To neznamená,že snívať netreba páve naopak, snívajte a plnte si sny ešte viac. Držím palce, pri plnení snov.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pekné autíčko! Pravej veľa ďalších štastných kilometrov bez nehody!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Perfektne som sa zabavila na komentári od Ingrid. Má zmysel pre humor.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Pekný výber, prajem samé šťastné kilometre.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Aj podľa môjho názoru si si dobre vybral. Raz darmo, súkromné školy sú súkromné školy. My na štátnych môžeme o takom niečom iba snívať ... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť